S-a confirmat existenţa lui Dumnezeu

Exista Dumnezeu
Cogito ergo sum - Gândesc deci exist

Am purtat recent o discuţie filozofică cu un prieten legată de existenţa sau absenţa anumitor lucruri. Nu o sa vă plictisesc cu noţiuni de dogmă religioasă sau încercări disperate de a vă convinge de existenţa Sa ci o să vă invit să citiţi teoria mea ca apoi să veniţi singuri cu argumente prin care să o combateţi. Sper să vă pară la fel de interesantă cum ni s-a părut şi nouă deoarece are radacini în teologie, filozofie, matematică, fizică, chimie, neuroştiinţă şi neurobiologie şi nu numai.

Pentru început aş dori să stabilim cum se poate defini existenţa?

Rene Descartes a fost primul care a explicat, din punct de vedere filozofic, cum ne putem da seama dacă existăm şi anume gândirea este o materializare a existenţei, "Cogito ergo sum" însemnând "Gândesc, deci exist".

Recent ştiinţa a demonstrat că până şi plantele, animalele sau insectele sunt capabile să efectueze operaţii complexe din punct de vedere logic:
- ierarhia socială şi specializarea din cadrul muşuroiului: regină, bone, muncitori, soldaţi, cercetaşi;
- construcţia capcanelor sau a adăposturilor (muşuroaiele sau minunaţia arhitecturală a pânzei de păianjen);
- strategia de vânâtoare în haită a carnivorelor (haituirea grupului de ierbivore, animalele comunicând foarte bine între ele, aleg o pradă comună, o extenuează, îi aplică răni)
- strategia de vânătoare individuală (pândirea, avansarea )
- strategii defensive (intimidarea atacatorului folosindu-se de statură, de sunete puternice sau trăind pe lângă alte animale cu rol de alertare sau protectiv)

Aceste dovezi nu pot însemna decât că materia vie este înzestrată cu inteligenţă şi capacitate de adaptare pentru a supravieţui noilor condiţii. Omul a studiat toate aceste comportamente atât în trecut cât şi în prezent, găsindu-le aplicaţii pentru a-şi uşura viaţa, în societatea care se află în continuă evoluţie.
De asemenea s-a demonstrat că până şi apa are memorie iar informaţia este prezentă în absolut tot ce ne înconjoară începând cu raza de lumină şi terminând cu rocile, acest fapt determinând descoperiri precum aparatul foto sau datarea exactă a obiectelor în laboratoare cu ajutorul carbonului.

Din afirmaţia lui Descartes concluzionâm că gândirea este o materializare a existenţei sau mai bine zis gândul este o consecinţă şi o formă de manifestare a existenţei.

Aş dori să intrăm puţin şi în misticism, puterea gândului, sau controlul materiei cu ajutorul minţii şi apropierea de Perfecţiune sau Dumnezeu prin Meditaţie toate fiind posibile, chiar dacă momentan nu am ajuns la acest nivel, se pot demonstra din punct de vedere ştiinţific. Lâsând la o parte legendele şi miturile ieşite din negura timpurilor care relatează cu lux de amanunte minuni, ştim că s-au făcut procese remarcabile în studierea gândurilor, la ora actuală având un real succes transmiterea gândurilor sau coordonarea mişcărilor de la un subiect spre alt subiect prin intermediul unor legături prin fibră optică, sau posibilitatea de a controla obiectele din jurul nostru cu ajutorul unei telecomenzi acţionată de puterea gândurilor, cu potenţial uriaş în crearea şi dezvoltarea de noi tehnologii cu aplicatibilitate în protezele viitorului pentru persoanele care au suferit amputarea diferitelor membre.
Decodarea informaţiei purtate de stimuli în informaţie nervoasă specifică se face prin transformarea energiei stimulului în impuls nervos sau mesaj electrochimic, adică în activitatea electrică a membranei neuronului care reprezintă modalitatea prin care informaţia este transmisă în interiorul sistemului nervos, de-a lungul axonilor neuronilor.

Filozofic vorbind Dumnezeu există, aşa cum există şi matematica deoarece o percepem. Cine poate spune că Mickey Mouse, cu care au crescut zeci de milioane de copii din întreaga lume, care s-a materializat pe ecranele televizoarelor, prin jocurile video sau universul 2D al cărţilor de poveşti sau de colorat, nu există, nu a existat şi nu va exista niciodată? Arta, conţinutul intelectual, creaţia umană sunt materializări sau forme ale existenţei. Omul este o fiinţă superioară, creatoare, care dă viaţă unor forme noi ale materiei cu ajutorul intelectului.
O explicaţie ştiinţifică venită din arealul chimiei şi care consolidează existenţa lor, spune că materia este formată din atomi, asta însemnând că atât noi cât şi gândurile noastre suntem doar simpli atomi, iar cum atomii sunt la baza existenţei înseamnă că Dumnezeu şi tot ce cunoaştem sau am dat naştere, există.

Ştiţi ce este omul?
Este o cantitate de informaţie, daca reducem totul la altomii din care suntem formaţi, care ne compun, deci existăm.
Ştiţi ce este Mos Crăciun?
Este o cantitate de informaţie, a fost creat de o minte umană, este adus la viaţă de gândurile noastre, este compus din atomi, deci tehnic există.
Este real, puntea dintre realitate şi ficţiune este subredă, într-un final ficţiunea devine realitate tocmai prin creaţia puterii gândului,deci să nu ne mire persoanele schizofrenice care nu pot facediferenţa între real şi ireal ca noţiuni acceptate de majoritatea societăţii.
Noi când ne gândim la ceva sau gândim ceva, dăm naştere, materializăm gândurile în interiorul creierului folosind impulsurile nervoase sau reacţiile electrochimice, care sunt compuse din atomi, deci există şi asa am demonstrat că este real.
Ar trebui să nu mai râdem de copiii şi oamenii care încă mai cred în existenţa lui Moş Craciun, sau care şi-ar dori ca el să fie real, pentru că deja am demonstrat că este real.

Damaschin James Robert Papa

Absolvent al Facultății de Litere din Craiova, specializarea limba și literatura română - Limba și literatura engleză. Legenda spune că la nașterea mea Înțelepciunea, Răbdarea și Bunul-Simț mi-au dăruit ochi să văd dincolo de suflet, urechi să aud dincolo de gânduri și minte să-i luminez pe cei care-au trăit în întuneric.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu